tiistai 13. toukokuuta 2014

Att plugga, tävla, tenta, basta och kolla på eurovision

Kuten arvata saattaa, on viimisimmän blogipostauksen jälkee ehtiny tapahtuu taas paljon. No lähinnä siis kyl aikaa on menny koneel istues ja koulujuttujen kans tuskailles. Monena päivänä oon alottanu työskentelyn heti aamusta ja lopettanu illal ku on silmät alkanu lupsuu kiinni. En tosiaankaa voi väittää et työskentely ois millää lail ollu tehokasta, mut oon kuitenki saannu jotai aikasekski, mikä on miust kuitenki se pääasia. Viel ei oo portfolio eikä myöskää essee valmiit, mut lähempänä maalia ollaa kuitenki jo!

Nyt on lisäks ruotsin tentit hoidettu. Harvemmin on joutunu kisoist kiireen vilkkaa porhaltaa tenttii, mut niin kävi täl kertaa. Lauantain oli LOK:n kevätkansalliset (juu ei oikeen sujunu..) ja ruotsin tentti alko kahelta. Oli hyvä et kisat oli lähellä, lähtö oli jo heti kymmenen jälkee ja oli vaan keskarit, muuten ois voinnu tulla melkonen paniikki ehtimisen kans. Sinällää kyl ihan tehokast ajankäyttöö ku tentti on viikonloppuna. Ollaa tol ruotsin kurssil käyty sellasii kielioppiasioit läpi, joit en oo aiemmin osannu, esim. ju-, väl- ja nog-sanojen käyttöö, vertailua (jämförelser): millon tulee samma, millon taas likadana, lika, likna, olika tai annorlunda ja mm. partikelverb: miten verbit muuttuu ku perää tulee ut, om tai till. Aattelin kurssil käytyjen asioitten pohjalt et tentti voi olla haastavaki, mut mitä vielä! Täys läppä. No eipähän tarvi huolehtii ettei ruotsi menis läpi. :) Tai jos se ei mee ni jossain on menny jotain pahasti pielee.. 

Suulline tentti oliki sit vähä haastavampi tai ainaki jännitti paljo enemmän. Opettaja kyseli kysymyksii aiheist, jotka oli etukätee annettu, joist oltii jonku verra jo kurssil keskusteltu, ja joihi ois voinnu etukätee harjotella ja joihi ite en kerinny/jaksanu/viittiny paneutua. Puhuu piti n. 8 minsaa. Olin etukätee aatellu et ei siint tuu yhtää mitää, mut yllättävän helpost pystyin blokkaa jännityksen ja keskustelee. Harmitti vaan ku osa kysymyksist oli sellasii, mihi miul ei ollu kunnollist mielipidettä, ni en oikee osannu vastailla. Tai tuntu siis et puhuin iha ok:sti mut puhees ei vaan ollu oikeen sisältöö. "Jos rangaistukset ois kovemmat, ois rikollisuutta vähemmän". No tota... Mut ton tentin jälkee jäi itelle sellane fiilis et kyl tääl nyt vähä paremmin on opittu puhuu, mikä on aika positiivista. :)

Lauantain kerkis viel kisojen ja tentin lisäks viettää saunailtaa suomalaisten (ja yhen espanjalaisen ja yhen ranskalaisen) kesken ja oliki nyt vika kerta ku nähtii porukal, ku toiset lähtee jo huomen Suomee ja sit toiset pikkuhiljaa ens viikost alkaen. Iso kiitos Laurille kamojen kuljetuksesta. :) Saunomisen jälkee pääsinki sit osallistuu aitoo ruotsalaisee euroviisukatsomoo, mikä oli kyl elämys sinänsä! Tunnustan ite aika kovast joskus seuranneeni euroviisui (tai no joo, monena vuonna) mut tänä vuon en yhtää ollu tietonen ees Suomen kappaleesta. Tääl oli sit kuitenki laitettu pystyy jokavuotinen kisakatsomo: ensin vähä päivällistä ja sit viiniä esityksii arvostellen ja pisteyttäen. Miust oli kyl kiinnostavaa huomata, miten varsinki miehet oli aivan innoissaa, yks jopa niin innoissaa et minuuki kävi hävettää. Mut Ruotsis euroviisut on isompi juttu ku Suomessa. Esitykset jaksoin kattoo, mut pistelasku jäi nyt kyl välii. Mut mukava ilta oli ja aivan järkyttävän hyvää suklaakääretorttua, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti