perjantai 16. toukokuuta 2014

Amerikans hög chockladtårta

Tiistain oli taas se päivä vuodesta ku piti opetella kirjottaa ikä uuestaa. Monen vuonna miun varsinaine synttäripäivä on ollu melko masentava, mm. 18-vuotissynttäreit tuli vietettyy Kotkan teatteris Viidakkopartioo kattoes (kaikki siellä olleet muistaa kyl miten kurja esitys se oli). Sit oli joku vuos taaksepäi ku sattu äitienpäivä samalle päivälle ja kaikki läks tietyst äitiensä luokse, eikä kukaa ollu juhliis miun synttäreitä. No tänä vuon oli kuitenki tosi kiva päivä! Huonon sään takii ei voitu toteuttaa minigolf-suunnitelmii, mut sen sijaa päivä kuluki sit leipoes, suunnistaes ja syödes. Mitäs sitä muuta tarviskaa. :)

Etittii Malininkaa netist inspiraatioo kakulle ja mietittii et nyt kyl oikeesti panostetaa, eikä tyydytä mihinkää basiccii. Sopivan näkönen kakku löytyki sit pikkusen etsinnän jälkee matklubben.se -sivustolta: Amerikans hög chockladtårta. Siitä sit kamat kasaa ja ostoksille. 

En nyt jaksa käyä läpi vaihe vaiheelt, miten kakku valmistu, mut aikaa meni useampi tunti (vaik meit oli kaks tekees) ja ongelmilta ei vältytty. Ensimmäine ongelma tuli vastaa siin vaihees ku oltii alkaas leipoo, ku onnistuttii kadottaa resepti kokonaa. Kävi ilmi et sitä pystyy kattoo vaan yhen minsan ajan ja sit pitäis liittyy matklubbenin jäseneks tai jotain. No siinä sit paniikissa Karlin ovelle koputtelee ja kuvii ja screenshottei sen koneen näytöltä. :D Seuraavaks tajuttii et oltii jätetty bikarbonat (=ruokasooda) Hemköpin kassalle! Pikkasen raivostuttavaa. Mut leivinjauheella mentii sit. Ja hyvää tuli. :)

Tästä lähettii liikkeelle: voin sulatusta kattilassa. Lisäks kakkuun tuli mm. voita, voita ja voita sekä suklaata, kuten myös muscovado-sokeria (ikinä ennen käyttäny) ja vanilja-aromia (myöskin uus tuttavuus) sekä kermaviiliä.
Suklaan palotteluu ja sulatusta. Miten tuskasen hyvät tuoksut!!
Tarvittii kaks kakkupohjaa, jotka sit halkastii viel kahtii et tuli yhteens neljä kerrosta. Suju nopeesti kahes uunissa. :) Täs vaihees alko muitaki ilmestyy keittiöö tuoksujen peräs..
Loppujen lopuks päästiinki sit jo kokoamisvaiheesee. Täs vaihees toi suklaa ei kyl näyttäny niin houkuttelevalta.
Pursotusta á la Malin :D
Å vår princesstårta är äntligen färdig! Mest avancerad tårta vi nånsin har gjort!
Ja må hon leva uti hundrade år! Millonkoha ois viimeks kukaa miulle laulanu sillee et pääsen viel puhaltaa kynttilät?? Puhaltamine oliki sit kyl yllättävän haastavaa ja onnistu vast kolmannel kerral, ei oo näin vanhal enää voimii puhaltaa :D
Palat saatii hetkeks pysyy pystys mut piinaavaa asetteluu se vaati!
Synttärivieraat oli täl kertaa kaikki suunnistajia :) Täl porukal saatii menee kakust vaa reilu puolet :o Eikä tarvinnu kyl syyä aamupalaa seuraavan aamun ollenkaa.
Just ku aattelin et ei tarvi kyl hetkee suklaata ees nähäkkää, sen verran suklaine kakku oli, ni mitäs lahjapaketeist löytykää: suklaata, suklaata, suklaata!Lisäks sain kotontki suklaalähetyksen, eipähän oo suklaast pulaa!
En todellakaa kyl ollu oottannu mitää lahjoja. Lisäks sukulaiset muisti korteilla ja oli kyl ihanaa löytää postilokerost kerranki postia! :) Lisäks sain peräti kaks muuta onnittelulauluu viel puhelimen välityksel, hur speciellt är det?? Ku pisteenä i:n päälle juostii iltapäiväl lithevilsen mestaruuskisat ja mie vein! Tosin kukaa kovist ei ollu mukan, mut saahan sitä nyt välil iloita pienistki onnistumisist, ainaki miun mielest. :) Seuraavan aamun oliki sit melkosen vaikeeta yrittää taas orientoituu ja motivoituu tekee kouluhommii..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti