keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Stressad

Epävarmuuden sietokyvyn testausta. Sitä tää vaihtoaika on ollu alust asti. Eka kärsivällisyyttä testataa hakuprosessil: miun piti laittaa vaihtohakemus menemää viime vuoden helmikuussa ja oisko ollu peräti lokakuussa, ku vihdoin tuli lopullinen varma tieto siint et oon tullu valituks. Sen jälkee jännäiltii asunnonkaa joulukuuhu asti - toki hakemus oli pistetty menemää jo kesällä. 

Tänne tulemisen jälkee on ollu lukuisii tilanteit, jois lopputuloksest ei oo ollu varmuutta. Oli mm. säätöä kurssien kans: yhelle kurssille miut oli hyväksytty ehdollisesti eli tarvittii lukuisii sähköpostei selvittämää et mitä se tarkottaa ja et riittääks miun taidot sille kurssille (kuviksen didaktiikan kurssi, jonka päädyin jättää heti pois ku en jaksanu sitä sompailua). Lisäks ku olin päättäny ottaaki ruotsin kurssin, tarvittii taas kymmenittäin sähköpostei eri henkilöille, jot saatii selville et onks tilaa ja missä ryhmässä ja mihi aikaa. Epävarmuutta herätti myös nettiyhteyden häviäminen yhten päivän ja ehin jo panikoija et joudun koko kevään ramppaa yliopiston kirjastol käyttääs nettii. Asia onneks ratkes. Samoin puhelin on temppuillu vähän välii ja lietsonu levottomuutta. Senki kans ollaa taas tultu toimee. Rutkasti epävarmuushetkiä ilmeni ku tulin kipeeks: voinks olla koulust pois vai onks noi kaikki demot läsnäolovelvollisia? mistä saan lääkkeitä? tarviiks miun mennä lääkärii ja jos tarvii ni miten se tääl hoituu? 

Kaikist suurimman stressin on kuitenki aiheuttanu alkukasvatuksen 2-kurssi, jonka opintopisteet roikkuu edellee tekemättömän tentin ja esseen takia, sekä kyytien löytämine kisoihi. Tost aka-kurssista oon tääl jo aiemminki jotai jauhanu. Sain siis kyseisen kurssin kokonaa suoritettuu ennen jouluu, paitsi et tänä vuon oli 3 demoo ja tentti siirretty keväälle, jollon ne jäi miult välistä, koska olin jo muuttanu tänne. Nyt oon sit koko kevään ajan tasasin väliajoin joutunu lähettää sähköpostii kurssin opettajille, et onnistuiskohan sen tentin tekemine nyt. Lisäks oon pommittanu Linköpingin yliopiston tenttivastaavaa et miten tääl tenttisysteemit menee ja oisko mahollist tehä tentti. Asia on sit aina vaan siirtyny eteepäi ku jostai on kiikastanu. Nyt kuitenki vihdoin ja viimein, en ees tiiä kuin monennen sähköpostin jälkee, asia selvis, tentti lähetettii tänne pikakirjeenä ja miun pitäis se mennä suorittaa ens maanantaina. Toivon et täs ei enää tuu mitää muutoksii ja et pääsisin sit sen tentin ekal kerral läpi. Sais nyt ees yhen asian pois päiväjärjestyksestä! Esseen kans pitää sit seuraavaks käyä säätämää. :S Pieni vinkki sinulle, joka lähdet joskus vaihtoon: jos mitenkään mahdollista niin hoida kaikki mahdolliset koulujutut alta pois, jotta voit keskittyä vaihtoajan vain vaihtoyliopiston kurssitehtäviin!

En uskonu ennen tänne tulemist, et täst koituis ongelma, mut niin on vaan päässy käymää. Nyt kisakauden alettua on lähes joka viikonloppu kisat, mikä tarkottaa myös sitä, et pitää jostain löytää kyyti. Viime viikonlopun kisoihi kyyti onnistu melko pienel vaival, mut toista on ollu nyt täl viikolla, ku oon yrittäny setvii kyytii ja majotusta ens viikonlopulle Båstadiin, jos on SilvaLeaguen kaks seuraavaa osakilpailuu. Kaikil, jotka on täält lähössä, onki jo yllättäen autot ihan täynnä. Suurin osa miun tuntemist tyypeist tääl ei oo lähös ollenkaa, ku ei oo nk. panostajii. Hankalaa alkaa kysellä mistää muitten paikkakuntienkaa seuroist, ku en tunne ketää mistää. Suomes ois sentä auto ja helpompi tilanne muutenki ku tuntee porukkaa ympäri Suomen. 

Kyl mieki epävarmuutta siedän ja miust on ihan kivaa, ettei ihan kaikkee tiiä etukätee ja yllätykset on mm. tosi kivoi. Kuitenki jotkut asiat haluisin et ois varmoi ja suunniteltui hyvis ajoin. Nytki ois esim. kiva keskittyy kisoihi ja lukee tenttii, eikä yrittää epätoivosest pommittaa ihmisii viesteil et sattuisko joku tietää jonku, jol ois tilaa autos. Varsinki ku se aiheuttaa täl hetkel sen, et stressi on niin iso, ettei minkää muun asian tekemisest tuu yhtää mitää.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti