tiistai 29. huhtikuuta 2014

iDay

Nyt jäi kertomatta iDaysta! Viime perjantain olin pitkäst aikaa mukana vaihtarimeiningeissä, ku ISA (international student association eli vaihtareitten järjestö, joka järkkää ohjelmaa toisille vaihtareille) järjesti iDayn (international day?). Ideana oli siis et kukin maa saa edustaa itteään omalla ständillä, jos sai sit olla lähes mitä tahansa kulleki maalle tyypillisiä juttuja (ei alkoholia). Myöki sit päätettii osallistuu ja kiskasta Suomen ständi pystyy. 

Alkuu suunniteltii et tehää tietokilpailu Suomesta ja lisäks erilaist faktatietoo diashowna. Suunniteltii myös vähä et leivottais karjalanpiirakoit. Jotenki sit vaan aika vierähti, eikä kukaa saannu mitää aikaseks. Lopult päätettii mennä aika vähäl panostuksel, mikä oliki loppujen lopuks sit kuitenki aika hyvä panostus. Tai lopputulos oli yllättävän hyvä siihe nähen, miten vähä oltii käytetty aikaa. Mie kaivoin koneelt kuvii eri puolelt Suomee, jotka sit laitettii pyörii läppäril. Toiselt läppärilt näytettii diashowta, joho oltii kirjotettu faktatietoo Suomest: ruoast, juomist, urheilust, luonnost jne. Lisäks Lauri rahtas ruotsinlaivalt vähä salmiakkii tarjolle ja täält ostettuu ruisleipää (kunnon limppu ois kyl ollu paljo paljo parempi, mut ei saatu hankittuu mistää tähä hätää ni oli tyytymine toho). Lisäks iskettii pöyälle kaks angry birdsiä, jotka Lauri oli alennusmyynnist täält löytäny. :D Kaikki osallistujaryhmät sai siis 500kr käyttöönsä tot tapahtumaa varte, ni ei tarvinnu omii rahoi uhrata. 

Mie aattelin etukätee et tuskin kukaa tulee Suomen ständille pyörimää ja et tuskin erotutaa sielt ollenkaa, mut totuus oliki sit vähä toine! Tosi monet tuli kyselee et onks angry birds oikeesti Suomesta ja yhä uuestaa jouduttii sit kertoo et joo, näin on. Lisäks oltii lähes ainut ryhmä, jol oli teknologiaa hyödynnettynä. Muil ryhmil oli kuvii teipattuna taustapahville, missä kyl erotuttii eduksemme ku oli vaihtuvat kuvat ja pääs kattoo iha läheltä. Ja monet tykkäs salmiakista. :)

Mut siis tosi hauska päivä oli! Ja loppuu kohden kyl alko olla melko rankkaaki yrittää jaksaa hymyillä ja vastailla kysymyksii. Minuu kiehto eniten muitten maitten ruokatarjonta ja löysinki itteni sielt taas haukkana kiertelemäst muitten ständeillä ja maistelemas kaikkee mahollista. Oli kyl vähä liikaaki syötävää tarjolla, ku tuli lopult iha huono olo. :S Välil vois kyl vähä rajottaa tota maistelemista.. Jotenki kyl hirveen jännittävää ku oikeesti alkaa miettii miten erilaisii kulttuureit maailmast löytyy ja miten tänneki on tultu niin eri lähtökohista. Ajatuksia herättävä päivä!

Edustus!
Taiwanilaiset voitti parhaan ständin ja esityksen tittelin. Ne oli kyl nähnykki iha hirveesti vaivaa: ruokaaki oli ties minkälaista! Kevätsipulipannari oli hyvää, mut teessä uitetut keitetyt kananmunanpuolikkaat ei kyl ollu miun suosikki.
Ständi jos oisin voinnu viettää vaik miten paljo aikaa! Lasagnee, foccacciaa, nutellaleipiä, tiramisua ja parast pizzaa, mitä oon koskaa syönny. En malttais millää oottaa ens kesän Italian reissuu!!
Ihanat, iloset ghanalaiset! Ruoka oli kuulemma erittäin kevyesti maustettua muitten maitten ruokatottumuksia ajatellen, mut huhhuh et oli tulista siint huolimatta!!


Saksalaiset äijät tarjos epämääräsen näköst hyytelöö (Bayerische creme), joka kyl maistu tosi hyvält!  

Toinen ständi, jonka ruoka oli niiiin hyvää! 

Lisäks oli aivan ihanaa belgialaist suklaata ja ite leivottui pipareit, korealaisii vartait, jois oli kasviksii ja lihaa ja jotka oli jotenki friteerattu kananmunal (en tiiä mitä oli tehty mut tosi hyvää! ggoji oli tän ruoan nimi) ja mm. japanilaist pizzaa, joka kyl sori vaan joutu roskiksee sekä monia muita uusia makuelämyksiä. 

Nyt voipi olla et blogi pitää taas hetken pientä taukoa, ku rakas Eltsei tulee tänne vierailulle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti