tiistai 25. maaliskuuta 2014

Ruokaa

Outoo, miten suomalaisuus pyrkii esii nyt ku ei oo Suomes. Huomaa aika usein keskusteluis korostavan sitä et "tällee myö Suomes ollaa totuttu tekee" ja et "suomalaiset yleens aattelee tällee". Vaik tietää et kaikki  ei todellakaa aattele sillee. Mut vissii ne on nää porukat mis liikkuu, ku on nii paljo ihmisii eri paikoista ja asiat totuttu tekee eri taval ni erilaisuus väkisinki korostuu. 

Eniten tää ilmenee nyt siis ruoissa. Suomes oon tykänny aika paljo kokeilla kaikkee uutta ja ottaa vaikutteit muist maista. Harvoin tulee tehtyy mitää perisuomalaista. Okei makaronilaatikko on kyl poikkeus. Mut tääl jotenki alust asti on tehny mieli tehä kaikkee suomalaista, mikä on vähä outoo ja hankalaaki, ku raaka-aineet ei aina ihan täsmää ja sit joutuu soveltaa. Ehkä se onki sit just se juttu, mikä siin vetää puoleensa: yhtäkkii onki haaste kokata suomalaista. Havahuin myös ehkä vähä siihe, et on monii suomalaisii ruokii, joit en oo ite ikinä tehny. Nyt tuntuu sit jotenki väärält suomalaist ruokakulttuurii kohtaa, jos en yritä tehä mahollisimman monta suomalaist ruokaa. :D 

Joku viikko tänne muuton jälkee tein elämäni ekaa kertaa kaalilaatikkoo. Hyvää siint tuli, mut ei se kaalilaatikolt maistunu. :D Jotenki vaa tuli sellain fiilis, et nyt on pakko saaha kaalilaatikkoo. En normaalist juurikaa piä riisipuurost, mut tääl oon nyt tehny sitäki jo kolme kertaa ja oijoi ku on hyvää! Siint on kyl ehottomast tullu yks uus lemppari. Mut en tiiä onks ruotsalaiset puuroriisit jotenki erilaisia, ku maistuu iha erilaiselt ku mitä oon Suomes syönny? (tai ehkä oon vaan niin hyvä tekee riisipuuroo..?) Lisäks tein nyt viikonloppun pannareita uunissa (ärsyttää ku ruotsalaiset tekee koko aja lettuja ja sanoo niit pannukakuiks) ja hernerokkaaki tuli jo haeskeltuu aineksii kaupast, mut ei löytyny herneitä, ni ei sit tullu tehtyy. :s Seuraavaks hankkeeks oon aatellu ottaa karjalanpaistin. 

Eile vietettii Báran ja Fantankaa monta tuntii leipoen karjalanpiirakoita. Niit oon kyl joskus aikoinaa kotsantunnil tehny, mut siitäki on jo 10 vuotta (!!!) aikaa. En yleens tykkää pyytää ketää kylää tai en oo sellanen tyyppi, joka järjestäis jotain tapaamisia. Oon siis täälläki olles ollu usein mukana, jos joku muu on järkänny jotain, mut kertaakaa en oo ite järkänny mitää tai pyytäny tänne ketää. En vaan oo tottun tekee sillee. Nyt sit päätin poiketa hieman mukavuusalueen ulkopuolelle ja pyytää tytöt tänne. Ja hauskaahan meil oli. :) Ja tuli muuten tosi hyvii karjalanpiirakoit, vaik ite sanonki! Ulkonäkö ei oikeen osunu kohillee, mut onneks olin ainut, joka ties, milt niitten oikeest piti näyttää. Ruisjauhot ja munavoi herätti suurta ihmetystä. 

Lisäks Fanta leipo skonsseja, joitten kans meil oli aitoo brittiläisee tapaa clotted creamia ja vadelmahilloa. :) Om man bara kunde ha fika varje dag!

Helpompaa tehä porukal ku voi laittaa toiset töihi ja seurata ite sivusta :D
Parhaimman näköset yksilöt

:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti