perjantai 14. maaliskuuta 2014

Lake Roxen trip

Ennen Linköpingii muuttoo olin ehtiny aika monta kertaa käyä Ruotsis ja vieläpä aika monis eri paikois. Linköping itessää oli kaupunki, jos en kuitenkaa koskaa aikasemmin ollu käynny (tai nii ainaki luulin). Oltii 2012 pääsiäisleiril Borensbergissä ja olin hahmottan, et se on jossain täs huudeilla, mut en ollu tajunnu, et se on oikeesti vaan 30 kilsan päässä. Käytii sen leirin aikan ihastelees Götan kanavaa, joka kulkee Ruotsin läpi Pohjanmerest Vänernii ja sielt Vätternin kautta Itämeree. Pituutta täl vesiväyläl on 614km, jost varsinaine kanavapätkä on 190,5km pitkä.

Göta kanal
Ku Bára kyseli alkuviikost et ketkä haluis lähtä retkelle Linköpingist vähä pohjosee sijaitsevalle Roxen-järvelle, ni aattelin et lähen mukaa, ku en ollu pitkää aikaa hengaillu vaihtareittenkaa. Perjantaille oli luvattu kaunist ja lämmint säätä vikaa kertaa vähää aikaa. Vast ku jäätii bussist pois paikas nimeltä Berg, tajusin et se on se ihan sama paikka, mis oltii aiemminki sulkui ihasteltu! Ja siis tää kyseine kyläpahanen on vaa 10 kilsan pääs Linköpingin keskustasta. :o Ja taitaa itse asias ollaki taajama, joka kuuluu Linköpingiin. Tuli aika nostalgine ja jotenki outo olo ku käveltii ja ihasteltii paikkoi (taas). 

Bára ottaa kuvaamisen vähä enemmän tosissaa ku miä. :D Taustal Roxen.
Koko porukka! Ei oo helppoo hypätä oikeesee aikaa :D
Onko vähä hienol paikal talot iha kanavan vieressä!
Sorsien ruokinta menossa

Eväiden syöntipaikka. Tänne suunniteltii piknikkii uuestaa myöhemmin keväällä ku on viel lämpösempää.

Päivä ei sinällää ollu mitenkää ihmeellinen, ei tehty mitää maata mullistavaa, mut oli mukava nähä näit kavereit pitkäst aikaa ja vaa viettää rauhallinen iltapäivä kauniis ympäristös. Ja teki hyvää päästä veden äärelle! Itse asias toi Götan kanava on yks kohteist, joit markkinoijaa turisteille, jotka tännepäi tulee. Ja just tos Bergin kohalla toi kanava on tosi hieno, ku on 11 sulkuu tosi lyhyel matkalla.

Kaipasin nastarei, joil ei ois tarvin miettii ollenkaa et mihi astuu
:)

Jossai vaihees lähettii sit bussil takas Linköpingii ja päädyttii fikalle crépes-paikkaa, jost taisin tääl aiemmin joskus mainitakkii, et haluun mennä testaa sen. Muut läks sit jo kotii, mut myö jäätii Bárankaa viel hetkeks seikkailee ympäri keskustaa, ku ei pahemmin olla ehitty siel käyä ja kumpikaa ei tiiä keskustast juuri mitää.

Lettu Nutellan ja keksimurujenkaa, nam!!
Jokirannasta: Stångån

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti