lauantai 15. maaliskuuta 2014

Från Domkyrka Till Slott

Joskus täytyy tehä vähä jotain extremeä et pysyy elämä mielenkiintosena! Tänään oli sellanen päivä.

Tapahtumaa, jos tänää olin mukana, vois kai kuttuu esi-tiomilaks tai 10-osuuksiseks puulaakiviestiks. "En klassisk budkavle mellan Örebro (Hallsberg) och Linköping (Stjärnorp)". Eli siis suunnistusviesti, joka alotettii Örebrosta ja lopetettii Linköpingii (samaan tyylii ku tiomila on joskus ennen juostu). Osuuspituudet vaihteli 5,8 kilsast 10,3 kilsaa, suurin osa oli lähempän kymmentä. Kartat oli pullautuskarttoi, mittakaava 1:15 000, käyrävälist ei vieläkää mitää havaintoo, mut väliäkö tolla. Rastei ei ollu, vaa jokasel juoksijal piti olla jonkinnäköne gps-laite mukana, josta kai joku jossain vaihees tarkistaa et on käyty ees lähel oikeit pisteit..? Toi oli kyl osio, mikä meni miult vähä ohi. Mie juoksin lithe vilsen tyttöjen joukkuees "Vilsebrudarna" ja miulle napsahti kolmososuus ja 10,3km! Jehei! Eilen illal olin viel innoissani täst tapahtumast...

...mut tänää aamulla ku kello soi 5.25 en enää ollu ihan yhtä innoissani. Sattu muuten olee viel jotku afrikka-bileet (ainaki musiikin perusteel) yläkerras eilisiltan, ni jäi yöunet aika vähii (kerrostaloasumisen riemuja todellaki). Kaikkee muuta ku virkeenä 6.15 oltii jo Malinin ja Hannan kans Ryds centrumilla oottelees LiUn eliittiryhmän minibussia, joka kulettais meijät viestin lähtöpaikalle Hallsbergii (on muute pikkase hienompi bussi ku urhopaku mil lukios liikuttii ja joka meinas monta kertaa jättää tielle! tos on automaattisest sulkeutuvat ovet ja kaikkee :o). Sato räntää, lämpötila oli just nollan yläpuolel ja tuuli aivan järettömän paljo. Oli jälleen kerran kyl semmone olo et ei tämmöst tee ketkää muut ku suunnistajat.

Mie sain vähä onneks torkuttuu autos ni meni matka nopeesti ja oli sit vähä virkeempi olo ku oltii perillä. Lähtö tapahtu kello 8.00 ja yks joukkueist alotti ottamal varaslähön. No mitäpä pienistä. Yhteens joukkueit oli 6 ja myö oltii ainut kokonaa tyttöjoukkue. Lähön tapahuttuu siirryttii autolla ekaa vaihtopaikkaa Skogaholmii ja siel sitä sit väristii oottamas ekan osuuden juoksijoi. Onneks ei siin vaihees sentäs enää satanu, mut kylmä oli vaik oli kaikki takit päällä, mitä miult tääl Ruotsis löytyy. :o

Lähtö
Ekalt osuudelt vaihto ensimmäisenä OL4, sen jälkee 3 muuta joukkuetta parin minsan sisää, yks joukkue 10 minsaa peräs ja Malin tuli 16 minsaa nopeimmalle jääneenä. Oltii siis alotuksen jälkee viel iha hyvis asemis mut sen jälkee alettii kyl jäämää vähä reilummin. Hanna läks kakkososuudelle ja myö siirryttii taas autonkans seuraavalle vaihtopaikalle Hjärttorpiin.

Vilsebrudarnas första växling
Mie pääsin mettää vähä ennen yhtätoista. Muut joukkueet oli menny jo jotain yli puol tuntii aikasemmin, eli aika yksinäinen taival oli tiedossa. Meist ei kellää ollu sykemittarii, jos ois gps, ni käytettii sit Hannan kännykkää. Oli vähä inhottava juosta iso älypuhelin taskussa, mut kyl se siint sit lutviutu. Kerranki oli hyötyy siint et trikoot on nii vanhat ja lörppänät ni sai tungettuu takin helman kokonaa housujen sisää ni pysy puhelinki vähä paremmin paikallaa. Näytti varmaa kyl hyvinki järkevältä. :D 

Miun osuus oli Hjärttorpista Gryts brukiin ja jakautu kolmelle eri A4-kartalle. Alkupätkä oli samal kartal mil Hanna oli suunnistan, sit oli puolivälille oma kartta ja loppuosa oli sit viel eri kartal. Jouduin siis kantaa koko ajan kahta karttaa mukan ja olin vähä peloissani et jos onnistun hukkaa toisen. Radan alkupätkä oli armotont tiheikköö, hakkuuta ja soita, joitten ympäril meni leveit ojii. Kaikkee siis, mist oikee tykkään.. Ojien ylitys on miulle muutenki aika haastavaa ku pelkään et uppoon (usein kyl ihan turhaa), mut varsinki nyt ku oli Hannan älypuhelin taskussa ni oli pakko olla erityisen varovaine. Alkumatkan vauhti oli siis iha älyttömän hidasta ja aloin aatella et täst tuleeki vähä pitempi reissu..

Muutaman rastin jälkee alko homma sujuu vähä paremmin ja maastoki muuttu kivemmaks. Jossai vaihees oli jopa oikein hienoi jäkäläpäällysteisii mäntykankait hetken aikaa. Ei oo kyl mitää hajuu et kävinkö oikeest lähelläkää niit rastipisteit, ku ei siin hirveen pitkäks aikaa jaksanu jäähä tarkistelee mistää ja ku maastos ei ollu lippui ollenkaa. Loppumatkast valkkasin sit aika paljo tiekiertoi ku en päässy mihinkää metäs, ku oli paljo soita ja pitkää suopursuu. Tuli nähtyy parit vuohetki matkan varrella, haju oli kyl melkonen. Olin tavotellu puolentoist tunnin alitusta, mut loppuajaks kellottu sit 1h37min, mihin en kyl oo ollenkaa tyytyväinen. Ja hitsi et olin väsyny maalissa! Olin aatellu et jaksaisin hyvin juosta ku tiel juoksu kulkee jo iha hyvin, mut kyl se maastoo siirtymine ottaa vaa aina aikansa. Ja puolustaudun kyl vähä sil et oli oikeesti tosi vaikeekulkusiiki paikkoi, et ei ollu mikää nopein maasto. 

Ready to go!
2. vaihto ja säätöä karttojen kanssa
Oltii Malinin ja Hannankaa pelätty, et jou'utaa olla siel koko päivä kannnustaas muita, mut saatiiki sit fiksattuu sillee et päästii aika nopee miun maaliintulon jälkee lähtee kotii. Ois ollu ihan kiva nähä, miten viesti etenee jne, mut vaik paistoki aurinko, ni tuuli aivan jäätävän kovaa ja oli muutenki tosi kylmä. Täl hetkel tiiän sen verran, et OL4 voitti ja LOK tuli tokaks, mut muuten onki sit iha pimennos kaikki. Meijän joukkue on kans vissii tullu jo maalii. Ennustettu maaliintuloaika kären osalt oli 16.30. Kutososuuden jälkee oli yhteislähtö, mikä vähä tasas tilannetta ja meil Julia otti pienen varaslähön lähtemäl vitososuudelle ennen ku nelososuudelt oli tultu vaihtoo. Ja ku 4-osuus jatku suoraa miun kartalta, jouduin antaa miun kartan seuraavalle, enkä saannu pitää sitä ite. Täytyis nyt jostain yrittää saaha se, et vois vähä katella, missä sitä on tullu käytyy.

Mut oli kyl huisin hauskaa vaik oliki rankka päivä! Jotenki paljo konkreettisemmin tajus et juoksee viestii, ku koko aja siirryttii eteepäin ja seuraava ei päässy lähtee maastoo ennen ku ite oli tullu pois, ku sil ei ollu karttaa. Toppen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti