keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Uuden alku

Maanantain miun piti jälleen kerran muuttaa, just ku olin alkanu tottuu toho vanhaa kämppää. Jos edelline 3 viikon väliaikanen asunto lasketaa mukaa, on tää uus nyt miun kuues kämppä, mis oon elämäni aikan asunnu. Jos jotai oon oppinu noitten muuttojen myötä, ni sen, et se ei todellakaa oo kivaa eikä helppoo. Sopeudun yleens aika hitaasti uusii asioihi ja muuttaes joutuu aina ottaa pelottavan hypyn uutee ja tuntemattomaa, samal ku joutuu jättää vanhan, tutun ja turvallisen. Lisäks se järkyttävä pakkaus, siivous ja purkuoperaatio, yh!

Sain siis tän uuen kämpän yliopiston kautta ja saan nyt asuu täs niin pitkää ku haluun eli toisaalt oli kyl tosi helpottavaa et toi väliaikanen vaihe loppu. Tähä asti onki oikeestaa tuntunu et oon ollu vaa pitkäl ulkomaanleirillä ja nyt alko sit tää oikee elämä täällä. Yheltä sai aikasintaa hakee avaimet yliopistolta, ni käytin sit aamupäivän pakkaamisee ja siivoomisee. Ajoitin itteni sillee et olin tasan yhelt yliopistolla ja kappas! Muutama muuki oli samas tilantees miunkaa ja olivatpa olleet vähä viel aiemmin liikkeellä. Otin sielt paikan jonon päästä ja laskeskelin eellä odottavien lukumääräks n. 50 henkee. Jes. Tuli kyl kieltämättä mielee viime kesän O-ringenin 3. päivä ja jonotus kisakeskuksee. Nyt ei sentä ollu ihan niin kiire ku sillon, paitsi et nytki miul oli kouluu viiest eteepäin ja siin välis piti keretä roudaa kamat ja syyä. 

1h40min myöhemmin sain sopparin ja kämpän avaimet kätee ja sit muutettii. :) Muuttomatkaa ei täl kertaa onneks ollu ku joku 200m, mut lisäks oli portaat, ku tää asunto on nyt kakkoskerroksessa (tai ruotsalaiset sanois et kolmoskerrokses, ku katutaso on kakkoskerros...). Olin oikeestaa stressannu aika paljon et jos tää uus asunto on aivan hirvee ja surkees kunnos, mut nyt ku oon täs kaks yötä ollu ni oon yhä enemmän alkanu tykkää täst. Tää on itse asias kyl paljo parempi ku edellinen asunto, vaik siinäki oli omat hyvät puolensa. Tääl on reilust lämpösempää, kylppäri on vastikää rempattu ja näyttää iha hotellin kylppärilt, kaikki kaappitila on miun vapaas käytössä, on jopa jonkinnäköne peili seinällä! ja sälekaihtimien lisäks on verhot, ni yön ajaks saa oikeesti iha pimeen huoneen. Tänne oli jätetty valmiiks suihkuverho (liian lyhyt, mut kyl sil kituuttaa), jalkalamppu, peitto, nettipiuha, vessan roskis ja henkareita eli ei tarvinnu ihan kaikkee ite hankkii, mikä oli tosi hyvä juttu. Nii ja miun ikkunaa vastapäätä ei oo toista taloo eli ei tarvi pelätä et joku stalkkaa koko ajan. Ja miun huone on iha käytävän kauimmas päädyssä eli kaikki keittiön äänet ei kuulu tänne ja on vähä enemmän omaa rauhaa, härligt!

Miun uus huone - tilaa on vähä liikaaki ja matto ois kyl tosi kiva!

Keittiö on tuplast pienempi ku aiemmas korridoris, mut se on oikeestaa vaa hyvä juttu, ku nyt on kaapit lähempän toisiaa ni ei tarvi juoksennella ympäriinsä. Ja sitä ärsyttävää termostaattia ei oo muual ku uunin/lieden yhteydes! Voi keittää vettä ihan vaan et painaa nappulaa siin vedenkeittimessä, ei tarvi säätää ajastust päälle. Lappu, joka ilosesti keikku miun kaapin ovessa. Onneks oli vaan jäänny siihen ja miun siivousvuoro on vast kaheksan viikon päästä. 

Ei siin sit kyl paljo aikaa jäänny hengähtää ennen ku täyty taas kiiruhtaa yliopistolle. Maanantaisin on aina sitä motorik-kurssia ja täl kertaa oli luento, jonka aiheena oli "Barns motoriska utveckling". Aika tuttuu asiaa oli, mut jestas ku se luennoitsija papatti nopeeta tahtii! En oo ikinä kuullu et kukaa puhuis ruotsii niin nopeesti! Sitä sit piti kuunnella kolme tuntii ja ku olin koko päivän sykkiny vaa menemää ni olin iha älyttömän väsyny jo siin vaihees ku luento alko. En jaksa muutenkaa istuu luennoil ku puol tuntii ennen ku alkaa ahistaa se istuma-asento, ni toi oli kyl melkost kidutusta. Ja nyt täytyy kyl myöntää et en tajunnu puoliakaa siint mitä se luennoitsija selitti, ku suurin osa oli sen omii kokemuksii, joit se kerto diojen ulkopuolelta. Lisäks saatii pohdittavaks pariporinana niinki helppoi kysymyksiä ku esim: "Möjliggör vi som idrottslärare för barn/elever att vara delaktiga i idrottsundervisningen?" Puoles välis luennoitsija jako kaikille hedelmät ja lähes koko loppuluennon mie sit kulutin tuhoten appelsiinia. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti